Hartyga & Albert Kuvezin (Tuva/Venäjä)

11.11. klo 20.30 Kuudes linja, Hämeentie 13 B
19 / 15 € OSTA LIPUT K-20

Asiaa tunteville saattoi jäädä hampaankoloon se seikka kuinka tämä yhtye vieraili maaliskuussa 2016 Tallinn Music Weekissa, mutta pieni laivamatka jäi tekemättä ja sen kautta myös keikka Suomessa. Nyt asia korjataan. Tuvan uuden aallon rockin – tai psykedeelisen etnorockin - ykkösyhtye Hartyga tulee Suomeen kokoonpanossa, jossa on mukana mm. Yat-Kha -yhtyeen keulamiehenä tunnettu Albert Kuvezin.

Hartygan, kuten monien tuvalaisten rock-bändien musiikki, on syvässä kosketuksissa tuvalaiseen kansanmusiikkiin. Äärimmäisen koskettavat melodiat saavat Hartygan kyydissä räväkät mausteet ja taidokkaan käsittelyn. Nachyn Choreven ensiluokkainen kurkkulaulanta yhdistyneenä koko muun yhtyeen instrumentaatioon akustisista perinnesoittimista sähköisiin luo väkevän musiikillisen jännitteen joka hengittää arolla juoksevan hevosen tahtiin - ja noukkii matkalla viitteitä niin folkista, rockista kuin jazzistakin.

Hartygan arvostus kotimaassaan Venäjällä on todistettu musiikin alan monilla merkittävillä tunnustuksilla ja rynnistys kansainvälisille markkinoille on käynnissä. Kannuksensa sen jäsenet ovat hankkineet Tuvan tunnetuimpien bändien Tyvan sekä Republic of Tuva governmentin riveissä. Albert Kuvezinin yli 30-vuotiseen monipuoliseen kansainväliseen uraan mahtuu yhteistyötä mm. yhtyeiden The Chieftains, Asian Dub Foundation ja Trans Global Underground kanssa – kuten myös Chicagon sinfoniaorkesterin kanssa.

 

Nachyn Choreve: kurkkulaulu, laulu, igil, doshpuluur

Albert Kuvezin: kurkkulaulu, laulu, kitara

Nayys Dulush: rummut

Sergek Sandyk: saksofoni

Angyr-ool Ondar: basso

*

Hartyga & Albert Kuvezin vierailee myös Lahdessa 12.11.2017!
Konsertti klo 15 Kirkkosalissa, Kirkkokatu 5 (Yhteiskoulua vastapäätä)

Liput 20 € (sis. kahvitarjoilun)

Järjestäjä: Y-kilta Wellamo, Lahti
Lippuvaraukset:
Lisätietoja Jorma Sinkkilä 0500 808 116.

''Sometimes psychedelic, sometimes jazzy, sometimes the essence of rock’n’roll the quintet are a band that needs to be on every playlist anywhere in the world even if only to pull out when you fancy a whisky to rasp a sore throat.'' Tim Whale, EmergingIndieBands.com