Juha Olkkonen

Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesteri: Itken ja laulan

Levynjulkaisukonsertti!
la 31.10.2020 klo 18 (ei väliaikaa, kesto n. 60 min.) Kanneltalo, Helsinki
liput 15 / 12
Osta liput
Konsertti striimataan myös livenä Maailman musiikin keskuksen YouTube-kanavalle. Voit seurata sitä tästä linkistä.

Emmi Kuittisen luotsaaman Ikuisen ikävän orkesterin musiikki kumpuaa itkuvirsiperinteestä. Emmi kokosi orkesterin vuonna 2017, jolloin ensi-iltansa sai kolmipäiväinen, karjalaisia kuolinrituaaleja käsittelevä Kuolinriitti-esitys. Etnosoi!-festivaalilla kuullaan yhtyeen Itken ja laulan -levyn julkaisukonsertti. Levyllä on itkuja ja lauluja Kuolinriitistä sekä muita Emmin itkuja elämästä ja kuolemasta.
Emmi Kuittinen on karjalaiseen kansanmusiikkiin perehtynyt laulaja ja muusikko. Emmin erityisalaa ovat itkuvirret, yksi maailman vanhimmista perinteenlajeista. Hän on yhdistellyt itkuja myös esimerkiksi stand up -komiikan, tanssin ja sirkuksen kanssa. Ikuisen ikävän orkesterin muodostavat monessa liemessä keitetyt, kansanmusiikin ja hullujen projektien ammattilaiset Heidi Haapoja-Mäkelä (laulu), Charlotta Hagfors (laulu), Amanda Kauranne (laulu ja lyömäsoittimet), Juulia Salonen (laulu ja kantele), Minsku Tammela (laulu) , Mira Törmälä (laulu ja haitari) ja Kirsi Vinkki (viulu, alttoviulu, jouhikko ja laulu).

Etnosoi!-konsertti liittyy Kanneltalossa  26.10.–14.11. järjestettävään ‘Muistan sinua rakkaudella’ -tapahtumakokonaisuuteen

Tapahtumassa toisiaan tervehtivät suomalainen sureminen ja meksikolainen Día de los muertos eli kuolleiden päivä perinteineen. Nuoruutta ja elinvoimaisuutta korostavassa yhteiskunnassamme kuolemasta puhutaan usein hiljaisella äänellä, jos ollenkaan. Kohtaamisten ja eri näkökulmien kautta vaikeasta ja isosta aiheesta voi saada jopa lohduttavan otteen.
Yhteistyössä Kanneltalo, Kannelmäen kirjasto, Kannelmäen nuorisotalo, Helsingin työväenopisto, Kannelmäen palvelutalo, Kannelmäen seurakunta, Operaatio Pulssi, Ars Moriendi, Kulttuurikeskus Ninho ry, Meksikon suurlähetystö, Etnosoi!-festivaali, Pro-Seremoniat ry, Hautaustoimisto Autio, Mandatum Life.
Lisätiedot: kanneltalo.fi

Turvallisesti Kanneltalossa