22.10.2020

Etnosoi!-festivaali varaudutaan järjestämään virtuaalisesti - Striimattavat konsertit näytetään ilmaiseksi ja ovat katsottavissa maailmanlaajuisesti 

Maailman eri musiikkikulttuureita esittelevä Etnosoi! näyttää suuren osan festivaalikonserteistaan striimattuna. Striimattavat konsertit näytetään ilmaiseksi ja niitä voi seurata Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi konserttisaleihin otetaan rajoitettu määrä yleisöä pääkaupunkiseudun koronarajoitukset ja -suositukset huomioiden.

Lipunmyynti yleisötapahtumiin keskeytetään tässä vaiheessa ainoastaan Seaside Sounds from Finland -konsertin osalta. Lisäksi Lasten Etnosoi!n työpajat perutaan. Lipunostaneille tarjotaan rahanpalautusta, mikäli pääkaupunkiseudun koronatilanne heikkenee ja mahdolliset kokoontumisrajoitukset estävät yleisön pääsyn konserttisaleihin.

Koronapandemia on kiihtymisvaiheessa pääkaupunkiseudulla ja festivaalin alkuun on alle kaksi viikkoa. Olemme seuranneet päivittäin tilannetta koko syksyn ajan ja striimaus on ollut varasuunnitelmana alusta asti. Konserttisalien turvatoimet noudattavat tämän hetkisiä linjauksia, joiden rajoissa voimme edelleen ottaa pienen määrän yleisöä myös konserttisaleihin, mutta on vaikea ennustaa millainen tilanne on festivaaliviikolla. Striimaamalla konsertit joka tapauksessa takaamme, että festivaali tapahtuu muodossa tai toisessa. Vuosi on ollut rankka monelle, ja muun muassa artistit ja tapahtumajärjestäjät ovat tunteneet rajoitusten vaikutukset elämässään ja kukkarossaan. Haluamme viimeiseen asti pitää kiinni sovituista konserteista, ilahduttaa yleisöä ja tarjota artisteille töitä.” -festivaalin johtaja Jaana-Maria Jukkara perustelee festivaalin päätöstä.

Etnosoi! livestriimit soittolista: