Gabacho Maroc (MA, FR, DZ)

Polka Photos

Gabacho Maroc (MA, FR, DZ)

Ke 6.11.2019, klo 19.00, Savoy-teatteri
Liput 27/22/15
Osta liput

Gabacho Maroc - yhtye  on kuin ‘unohtumaton liekki’; heidän musiikissaan länsi kohtaa aavikon, monikerroksiset tiukat rytmit vievät välillä lähes transsitilaan kuitenkin pysyen hallinnassa ranskankielisen ja arabiankielisen lyriikan myötä. Sekä yhtyeen soittajien että eri kulttuurialueilta lähtöisin olevien instrumenttien välinen musiikillinen omaperäinen dialogi on luonut uuden käsityksen fuusiosta, mikä on tuonut heille mm. Daily Gazetten (2018)  tunnustuksen yhtenä parhaista live-yhtyeistä maailmanmusiikin kentällä. 
 
Yhtyeen musiikki on sekoitus pohjoisafrikkalaisia Gnawa-rytmejä ja perinteitä, arabivaikutteita, sekä jazzia, trancea ja elektronista musiikkia - Gabacho Marocin musiikin eri elementit sulautuvat yhteen ainutlaatuisesti. Yhtyeen jäsenet tulevat Marokosta, Algeriasta ja Ranskasta.

Gabacho Marocin ensimmäinen levy BISSARA (Oued, 2014) oli ehdolla All African Music Awardseissa (2015) The Best Artist in African Jazz kategoriassa. Yhtyeen toinen levy Tawassol (suom. ‘Yhteys’) julkaistiin vuonna 2018 (1OH10). Se nousi nopeasti heti julkaisunsa jälkeen maailmanmusiikin listoilla. Maaliskuussa 2018 levy oli 1.sijalla Transglobal World Music Chart listalla ja sijoittui 6.ksi koko vuoden 2018 levyjen joukossa kyseisellä listalla. Tawassol levy sijoittui myös vuonna 2018 4. sijalle  Global Music Network Chart listalla.  

 

Gabacho Maroc: 

Hamid Moumen - laulu, guembri 
Aziz Fayet - oud, laulu, perkussionit
Frédéric Faure - n’goni, perkussionit, laulu 
Illyes Ferfera - saksofoni, laulut
Pierre Cherbero - koskettimet, taustalaulu
Antoine Perrut - basso, taustalaulu 
Vincent Thomas - rummut

www.gabachomaroc.com

Konsertin järjestää Maailman musiikin keskus.

Huomaa! Gabacho Maroc- yhtyeellä on toinen konsertti Verkatehtaan järjestämänä Hämeenlinnassa 5.11.2019
 

 

Spedidam logo