Heiskanen Bayatz Baharat (fi/cl/jo/ps/it/sy)

Levynjulkaisukonsertti

Lotta-Maria Heiskanen on viulisti ja säveltäjä, jonka musiikissa Lähi-idän alueiden rytmiikka ja sävelkieli yhdistyvät pohjoismaisen jazzperinteen kanssa. Heiskasen sävellyksissä matkataan mystiikan ja realismin rajamailla. Heiskanen on herkkä tulkitsija, jonka soittotyyli on kauniin koskettavaa ja räiskyvän intohimoista. Konsertissa julkaistavan levyn nimikappale ’Samai Maata’ on kunnianosoitus koko maailmankaikkeudelle. Eri instrumenttien kudelma ja laululyriikka kertoo siitä, kuinka olemme kaikki yhtä ja samaa maata, energiaa ja tietoisuutta. ‘Samai Maata’ on Heiskanen Bayatz Baharat -yhtyeen debyyttialbumi. Konsertissa kuullaan levy kokonaisuudessaan. Musiikki vie yleisön arabialaisista taksimeista, mystiikasta ja samai-rytmistä lattari- ja jazz-rytmeihin sekä virtuoottisesta longasta herkkään ballaadiin.

Yhtyeessä soittavat Lotta-Maria Heiskanen (viulu ja sävellys), Jukka Haavisto (basso), Aapo Heinonen (piano) ja Ricardo Padilla (perkussiot). Vierailevina artisteina konsertissa ja levyllä kuullaan Nemat Battah (oud), Daniel Al Attrash (kanun), Valeria Conte (klarinetti) sekä Teija Sotikoff (laulu).

Lotta-Maria Heiskanen on tullut tunnetuksi viulistina ja säveltäjänä Lähi-idän musiikkia soittavasta BaranBand -yhtyeestä sekä Middle Eastern Orchestran konserttimestarina ja musiikin sovittajana. Heiskanen soittaa myös flamencoa Anna Murtolan yhtyeessä sekä Nordic Flamenco -työryhmässä. Heiskasella on Suomessa ja ulkomailla useita eri kokoonpanoja, joiden kanssa hän keikkailee. Lisäksi Heiskanen toimii myös teatteri-muusikkona.

Konsertti-illan aloittaa soolokeikallaan Merlyn Driver klo 19.00.