Kapela Maliszów (pl)

Multi-instrumentalisti Jan Malisz muodostaa lastensa Zuzannan ja Kacperin kanssa Kapela Malizówin. Perheyhtye on kotoisin pienestä Beskid Niskin kylästä Mecina Malasta, Puolasta. Yhtye on inspiroitunut Puolan eri alueiden kansanlauluista ja tanssimusiikista.

Musiikki esitetään traditionaalisesti arkaaiseen tyyliin viululla, basolilla (sellonkaltainen kansansoitin) ja rummuilla yhdessä suuren määrän vapautta, iloa ja improvisaatiota kanssa - yhtyeen musiikki ei ole vain akateeminen rekonstruktio vanhoista melodioista. Lisäksi Kapela Maliszow säveltää omaa musiikkia inspiroituen siinäkin puolalaisesta perinteestä - luoden karakteerinsa tunnusomaisella tyylillään, joka on saanut vaikutteita niin jazzista kuin maailmanmusiikista.

Yhtyeen viimeisin albumi “Village Jazz” sai kaksi vuoden 2017 paras puolalainen kansanmusiikki-CD -tunnustusta. Albumi voitti Puolan Radion vuosittaisen “Folk Phonogram of the year” -kilpailun sekä ”Wirtualne Gesle” -yleisöpalkinnon. Samana vuonna 2017 Kapela Malisów esiintyi WOMEX:n avajaisissa.

 

 

Kuva
Sounds of Europe

 

Kuva
Co-funded bt EU