Mostar Sevdah Reunion (ba)

Bosnialaisyhtye Mostar Sevdah Reunionista on muodostunut Balkanilla suoranainen instituutio. Yhtyeen tulkinnat perinteisestä sevdah-musiikista yhdistävät kokonaisen musiikillisen maailman: kuultavissa on vaikutteita niin flamencosta, fadosta ja rebetikasta kuin salsasta, bluesista ja funkistakin.

Mostar Sevdah Reunionin peruskivi on sevdah. Sen lisäksi että sevdah on perinteinen slaavilaismusiikin genre, se tarkoittaa myös tapaa olla ja elää tunteiden kirjon värittämässä maailmassa. Melankolinen, tuskallinen ja voimakas sevdah-laulu tarjoaa kokemuksen joka saa rinnan läikkymään ja sydämen sykkimään. Musiikki on suurimmilta osin ikivanhaa, usein epätoivoisen surullista, mutta lempeällä myötätunnolla tulkittua.

Mostar Sevdah Reunion on upea sekoitus ensiluokkaisia muusikoita ja valtavaa musiikillista monimuotoisuutta. Yhtyeen uusin albumi Lady Sings the Balkan Blues on viihtynyt maailmanmusiikkilista World Music Charts Europen kärkipaikoilla koko alkuvuoden 2023, pitäen myös ykkössijaa hallussaan. Yhtye tarjoaa konsertin aikana isosti soivan elämyksen, joka säilyy mielessä pitkään.

Konsertti on osa Savoy WORLD -sarjaa

Kokoonpano:
Antonija Batinić – laulu
Ivan Radoja "Vanja" - viulu ja taustalaulu
Milić Petrović "Mišo" - kitara ja taustalaulu
Sandi Duraković - kitara ja taustalaulu
Gabrijel Prusina - piano ja koskettimet
Marko Jakovljević – basso ja taustalaulu
Senad Trnovac – rummut

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan

Permanto K18 anniskelualue. Parveke S, ei anniskelua

Tuotanto: Savoy-teatteri