Musiikkipaja: Balkanin musiikin juhlaa

 

Musiikkipaja: Balkanin musiikin juhlaa

la 7.11.2020 klo 13-15 Pasilan kirjasto, Helsinki
Vapaa pääsy

Tiedätkö miltä darbuka ja kaval-huilu kuulostavat? Tai mikä niiden rooli on Balkanin alueen musiikissa? Aikuisille suunnatussa työpajassa tutustutaan Balkanin alueen musiikkiin ja rytmeihin Nefes-yhtyeen jäsenten opastuksella laulun, tanssin ja soiton kautta innostavassa ilmapiirissä.

30-vuotisjuhlaansa viettävä Nefes on kahdeksan turkkilaiseen musiikkiin perehtyneen muusikon muodostama yhtye, joka taitaa turkkilaisen musiikin tyylilajeja klassisesta musiikista kansanmusiikkiin. Ohjaajina toimivat yhtyeen laulaja ja turkkilaisten kansantanssien ja musiikin asiantuntija Yonca Ermutlu, Uudessa-Seelannissa syntynyt huilisti/klarinetisti John Millar, joka soittaa muun muassa ney huilua ja bulgarialaista kaval huilua, sekä perkussionisti Christer Hackman, joka on soittanut lukuisissa yhtyeissä kuten Värttinä, Nakhit Silmillah ja Al Teslim ja opettanut arabi- sekä afrorytmiikkaa.

Tapahtuma on osa Helsingin kaupunginkirjaston Opi musiikin tuntijaksi, taitajaksi, kokijaksi! –hanketta. Lisätietoja: helmet.fi/opimusiikista

Turvallinen asiointi Helmet-kirjastoissa