Natalia Castrillón - photo Sami Mannerheimo

Sami Mannerheimo

Natalia Castrillón (CO) - The Global Harp, A Transcultural Journey

Ke 10.11. klo 19 Malmitalo, Helsinki
16/14 €
Osta liput

Kolumbialainen Natalia Castrillón on monipuolinen harpisti, laulaja ja säveltäjä, jonka musiikilliset juuret ovat latinalaisamerikkalaisessa perinnemusiikissa, klassisessa sekä kokeellisessa musiikissa. Helsingissä jo useamman vuoden asunut artisti on kysytty muusikko, jolla on kyky heittäytyä yli genrerajojen ja koskettaa kuulijaa. Castrillón on  kehittänyt oman persoonallisen soittotavan, jossa hän yhdistelee innovatiivisia ja perkussiivisia soittotekniikoita perinteisempään harpun soittoon. Vipuharpun ohella hän käyttää llanera-harppua, joka on tyypillinen osa Kolumbian ja Venezuelan perinteistä joropo -musiikkia eli música llaneraa, tasankojen musiikkia.

Kolumbia on äärimmäisen monipuolinen maa niin luontonsa kuin kulttuurinsa puolesta. Kullekin alueelle - Andien vuoristoon, Karibian ja Tyynenmeren rannikoille sekä valtavien sademetsien ja tasankojen alueille - on kehittynyt omat tyypilliset musiikilliset piirteet.

Etnosoi!-konsertti on ensi-ilta, joka vie kuulijan kulttuurien väliselle matkalle Itämeren rannalta Kolumbian eri musiikillisille alueille. Konsertissa kuullaan uutuusmateriaalia Castrillonin tulevalta debyyttialbumilta, joka koostuu artistin omista sävellyksistä sekä hänen sovittamistaan kolumbialaisista kansanlauluista. Akustiset instrumentit, laulu, live elektroniikka ja visuaalit rakentavat maailman, jossa perinteinen kohtaa kokeellisen.

Castrillónin rinnalla lavalla esiintyvät Helsingissä vaikuttavat kolumbialaiset huippumuusikot ja artistit; sellotaiteilija Sergio Castrillón, äänitaiteilija Alejandro Olarte ja kuvataiteilija Paola Guzman Figueroa, sekä maailman musiikkien virrassa sulavasti, pitkällä kokemuksella taituroiva kitaristi Topi Korhonen.

Natalia Castrillón: laulu, vipuharppu, llanera-harppu
Sergio Castrillón: preparoitu sello
Topi Korhonen: kitara, mandoliini, perkussiot, laulu
Alejandro Olarte: live-elektroniikka
Paola Guzmán Figueroa: live-visuaalit 

Turvallisesti Malmitalossa