Shashank Subramanyam (in)

Tämän hetken kenties merkittävin karnaattisen musiikin instrumentalisti Shashank Subramanyam konsertoi Helsingissä Balderin salissa sunnuntaina 22. lokakuuta. Suomessa ensi kertaa kuullaan Shashankin konsertti, jossa hän soittaa eteläistä intialaisen klassisen musiikin perinnettä, karnaattista musiikkia.

Shashank Subramanyam on arvostettu muusikko sekä eteläintialaisen venu-huilun mestari. Jo 6-vuotiaana ihmelapsena uransa aloittanut Shashank on yli 30-vuotisen uransa aikana esiintynyt ympäri maailmaa sekä julkaissut yli 70 albumia. Mittavan artistinuransa lisäksi Shashank on tehnyt uraauurtavaa työtä venu-huilun soiton kehittäjänä ja uudistajana. Shashankin karnaattisen musiikin opettajat olivat laulajia, ja hänen soittotekniikkansa mahdollistaa hänen sointi- ja idearikkaan, ihmisääneen pohjaavan ilmaisunsa.

Shashankin kanssa soittaa nuoren polven taidokas mridangamin soittaja Hariharan Sundarraman, jonka guruna on yksi tämän hetken merkittävimmistä mridangamin soittajista Patri Satish Kumar. Hariharan soitti Shantala Subramanyamin triossa, kun he vierailivat Suomessa tämän vuoden maaliskuussa.

Konsertissa noudatetaan karnaattisen musiikin konserttikäytäntöjä eli konsertissa ei ole väliaikaa ja se kestää noin kaksi tuntia.

Shashank Subramanyam (IN): venu-huilut
Hariharan Sundarraman: mridangam

Shashankin konsertin järjestävät yhteistyössä Helsinki Jazz ry ja Maailman musiikin keskus ja konsertti kuuluu Etnosoi!-festivaaliohjelmaan sekä jaZZanti-konserttisarjaan.

Shashank ja Hariharan esiintyvät myös Oulussa Pohjakartanon koululla (Leevimadetojan katu 1) 21.10 klo 17.00. Konsertin järjestää O-India ry, liput 28/23 €, ennakkoon lippu.fi. Lisätietoja O-Indian FB-sivulla.