Vilma Jää  - photo Mikko Malmivaara

Mikko Malmivaara

Vilma Jää: Kosto

to 11.11. klo 19, klo 20 Vilma Jää (30 min väliaika konserttien välissä) Vuotalo, Mosaiikkitori 2 (Vuosaarentie 7), Helsinki 
20/15 €
Osta liput

Vuosisatoja vanhat tarinat, suomalais-ugrilainen lauluperinne sekä arkistonauhat kohtaavat elektronisen musiikin Vilma Jään tuoreessa teoksessa Kosto. Monipuolisena laulajana ja kansanmuusikkona tunnettu Jää on luonut kokonaisuuden, jossa hän käsittelee synkkiä aiheita ja usein epämiellyttävinä koettuja tunteita kuten vihaa, surua ja kostoa. Konsertissa kuultavat tarinat seksuaalisesta väkivallasta kostofantasioihin ovat osa naisten elämää yhtä lailla vuonna 2021 kuin 500 vuotta sitten.

Vilma Jää on laulaja, viulisti ja säveltäjä, joka työskentelee kansanmusiikin ja vaihtoehtoisen pop -kentän ohella kansainvälisissä oopperaproduktioissa. Jään roolia Kaija Saariahon uusimmassa oopperassa Innocence, on ylistetty medioissa ympäri maailmaa.

Vuotalon lavalla hänen lisäkseen nähdään Mimi Kantola, joka vastaa live-elektroniikasta.

Sisältövaroitus: seksuaalinen väkivalta, väkivalta. (K18)

Vilma Jää: ääni
Mimi Kantola: live-elektroniikka
Otso Vartiainen: valosuunnittelu

Samassa tilaisuudessa ennen Vilma Jäätä esiintyy Iara Dias. Lipun hinta kattaa molemmat konsertit. Konsertit järjestetään yhteistyössä Vuotalon kanssa, ja ne ovat osa Vuotalo 20 vuotta! –juhlaohjelmaa.

Aikataulu

19.00 Iara Dias (BR)
19.30 väliaika
20.00 Vilma Jää: Kosto

Turvallisesti Vuotalossa