Lasten Etnosoi!

Farkas András

Lasten Etnosoi!

Su 10.11.2019, klo 14-17, Malmitalo
Vapaa pääsy

Vauvasta vaariin, isänpäivää vietetään Lasten Etnosoi!ssa tottakai!.
Tänä vuonna lastenpäivän ohjelmassa on erityisesti huomioitu perheen kaikista pienimmät - vauvat - sekä heidän kanssaan myös muut ikäpolvet. 

Lasten tapahtuman pääkonserteissa Mónika Lakatos vie kuulijat ja tapahtumaan osallistuvat yhdessä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian GLOMAS-opiskelijoiden kanssa matkalle Olah-romanien tarinoihin, melodioihin ja rytmeihin. 

Djarabi - rakastettu on vauvoille ja heidän vanhemmille suunnattu tunnelmallinen monikielinen taidetuokio, missä  länsiafrikkalainen musiikki- ja tanssiperinne kohtaa länsimaisen nykytanssin ja -musiikin. Teos vie satumaailmaan, jossa humisevat aavikon tuulet, sademetsä kuhisee elämää ja länsiafrikkalaiset sunnuntaimarkkinat ovat täynnä ääniä, tuoksuja ja liikettä. Taidetuokion ikäsuositus 0–18 kk, mutta kaikenikäiset lapset perheineen ovat tervetulleita. Kesto 30 min

Koreografia ja tanssi: Terhi Vaimala
Tanssi: Annina Tuhkunen
Äänisuunnittelu ja kuvaus: Totte Rautiainen
Musiikki: Adama Kone

 

Sunuy Xale -orkesteri ja WolofMuskarilaiset esittävät musiikkia Senegalista ja Gambiasta. Wolof on kieli, jota puhutaan Senegalin ja Gambian alueilla Länsi-Afrikassa. WolofMuskarissa lauletaan, musisoidaan ja tanssitaan kielellä Senegalin ja Gambian paikallisia soittimia käyttäen. Luvassa kiihkeitä sabar-tansseja, kaunista koratunnelmointia sekä tuttuja lastenlauluja wolofin kielellä. Muskaria sekä konsertin ohjaavat Marjo Smolander ja Karoliina Halsti-Ndiaye. Tule nauttimaan musiikista ja oppimaan miten eläimet ääntelevät Senegalissa ja Gambiassa!

 

Tämän vuoden lasten Etnosoi! tapahtuman yhteistyökumppanina on jälleen Liikenneturva.

Tapahtuman aikataulu ja ohjelma tarkentuu syksyn aikana.

Tapahtuman  järjestää Maailman musiikin keskus.