Lasten Etnosoi!

Aleksi Kallioja

Lasten Etnosoi!

Su 14.11. klo 14-17 Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
Vapaa pääsy

Lapsille suunnattua ohjelmaa on tarjolla isänpäivänä 14.11. perinteeksi muodostuneessa Lasten Etnosoi!-tapahtumassa Malmitalolla. Ohjelmassa muun muassa lastenmusiikkiyhtye Päistikan konsertti, sekä musiikki- ja soitinrakennus työpajoja. Tapahtuman tuottavat Maailman musiikin keskus ja Malmitalo yhdessä.

KONSERTTI: PÄISTIKKA

Päistikka-yhtyeen konsertissa matkustetaan siilin mukana maailmalla, tanssitaan robotti-diskossa, katsellaan saippuakuplasateen leijailua sekä ryhdytään hirviöhippaan! Vauhdikkaassa konsertissa kuullaan yhtyeen omia kappaleita, joissa liikutaan pop-, rock-, ja folk-vaikutteista aina diskon tanssittavaan tykytykseen. Luvassa on yllättäviä tilanteita sekä tietenkin monipuolista musiikkia.
 
Päistikka on  vuonna 2014 perustettu helsinkiläinen lastenmusiikkiin suuntautunut yhtye.
Teatteri- ja musiikkialan ammattilaisten muodostama viisihenkinen kokoonpano on julkaissut kaksi studio-albumia Päistikka (2015) sekä Lähtölaskenta (2020). Yhtyeen Hirviöhippa-kappale on ehdolla Jellonagaalassa Vuoden lastenlauluksi 2021!

Etnosoi!ssa yhtye esiintyy nelihenkisenä kokoonpanona.
 
Tuukka Martiskainen - laulu, ukulelet, samplet
Elina Vehkaoja - laulu, koskettimet
Erno Kettunen - kitara, trumpetti, huuliharppu
Juhani Saari - basso

Päistikka

MUSIIKKITYÖPAJA: LAULUJA JA RYTMEJÄ LÄHI-IDÄSTÄ

Musiikkityöpajassa päästään matkalle arabialaisen, turkkilaisen ja albanialaisen musiikin kiehtoviin rytmeihin ja äänimaailmaan! Muusikot Nemat Battah ja Merve Abdurrahmani soittavat perinteisiä kappaleita tältä alueelta, ja pääset oppimaan uuden laulun sekä jännittäviä Lähi-idän musiikkikulttuureille tyypillisiä rytmikuvioita. Soittimina toimivat oma ääni ja keho!

Helsingissä asuva Nemat Battah on palestiinalais-jordanialainen laulaja ja oud-luutun soittaja. Hänen musiikkinsa on Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueen perinteisen arabialaisen musiikin innoittamaa, jossa korostuvat erityisesti vaikutteet egyptiläisestä ja libanonilaisesta musiikkiestetiikasta.

Merve Abdurrahmani on puolestaan suomalainen pianisti, jonka juuret ovat Kosovossa. Hän on taitava muusikko ja säveltäjä, joka esittää omaa musiikkia sekä sovituksiaan tunnetuista kansanlauluista ja Balkanin alueen melodioista improvisaatiota unohtamatta.

Merve Abdurrahmani, Nemat Battah

YKSELI-SOITINRAKENNUSTYÖPAJA

“Ykseli” on yksikielinen soitin, jolla voi soittaa ihan oikeasti! Soittimen rakennusmateriaalina käytetään säilyketölkkejä, tankoja ja lautoja. Tarvikkeet löytyvät paikan päältä, mutta halutessa mukana voi tuoda oman vaikkapa karkki- tai teetölkin, joka antaa soittimella oman persoonallisen soinnin.

Helsingissä asuvan amerikkalaisen muusikon ja soitinrakentaja Mayim Alpertin vetämä soitinrakennuspaja soveltuu loistavasti lapsi-vanhempi parille. Työpajassa puhutaan suomea ja englantia.

Mayim Alpert

TARINATUOKIO: PUHUVAN PUUN TARINOITA

Maarika Autio

Maarika Aution vetämässä tarinatuokiossa rauhoitutaan kuuntelemaan puisten soitinten jutustelua. Laulut ja tarinat kiemurtavat läntisestä Afrikasta aina pohjoisen pakkasiin asti, ja niissä ihmetellään niin oikukkaita pässinpäitä kuin epäröiviä sadepisaroitakin. Tervetuloa tunnelmoimaan - ja ehkäpä välillä takomaan tarinoille myös tahtia!

Maarika Autio on säveltäjä, muusikko ja tanssija, jonka pääinstrumentteja ovat diatoninen balafoni, kora-harppu ja marimba.

 

AIKATAULU: 

Konsertti: Päistikka, Iso sali
Klo: 14.00 – 14.40
Klo: 15.30 – 16.10 

Musiikkityöpaja: Lauluja ja rytmejä Lähi-idästä, Pieni sali

Klo: 14.50 - 15.30
Klo: 16.00 – 16.40

Tarinatuokio: Puhuvan puun tarinoita, Tanssisali
Klo: 14.00 – 14.40
Klo: 15.40 – 16.20

Soitinrakennuspaja Mayim Alpertin opastuksessa, Kokoushuone 3

Klo: 14.00 – 15.00
Klo: 15.45 – 16.45