Lasten Etnosoi!

Etnosoi!-tapahtuma on jo niin vanha kuin 35-vuotias ja sehän on hurjaa se! Isänpäivänä juhlitaan tätä Malmitalolla.

Lasten Etnosoi!n järjestävät Maailman musiikin keskus & Malmitalo

Faso Kan

Faso Kan innostaa kaikenikäisen yleisön mukaan hauskanpitoon. Uudella ohjelmallaan kokenut yhtye käsittelee musiikin välityksellä ympäristön ja yhteisön hyvinvoinnin teemoja. Aurinkoinen esitys soi ystävyyden ja rauhan hengessä ja on täynnä positiivista energiaa.

Yhtyeen perinteiset länsiafrikkalaiset soittimet on valmistettu puusta ja luonnonmateriaaleista ja ne antavat äänen metsälle, joka voisi toimia tärkeänä osaratkaisuna koko maailmaa koskettavaan ilmastokriisiin. Ihmiskunnan pitäisi puolestaan pystyä toimimaan yhdessä ilman rajoja toisiamme kunnioittaen. Tulevaisuuden haasteet tarvitsevat meiltä terveitä ja vahvoja yhteisöjä.

Leijonan vaatteissa
Kuvia ja kertomuksia senegalilaisesta leijonatanssiperinteestä
+ piirustustyöpaja ja kasvomaalauksia

Huom! Molemmat tekijät, Elina ja Karoliina, ovat paikalla Lasten Etnosoi!:ssa juttelemassa yleisön kanssa. Lisäksi Karoliina pitää lapsille piirustustyöpajan ja tekee kasvomaalauksia.

Näyttely vie katsojan Dakariin, Senegalin pääkaupunkiin, jossa paikallinen leijonatanssi simb on suuressa suosiossa varsinkin lasten keskuudessa, mutta värikäs perinne viehättää aikuisiakin. Näyttelyssä on esillä muotoilija ja tanssija Karoliina Halsti-Ndiayen ja musiikkitieteen tutkijan Elina Seyen kuvaamia valokuvia leijonatanssiesityksistä ja niiden valmisteluista. Lisäksi näyttelyyn kuuluu Halsti-Ndiayen leijonapuvuista inspiraationsa saaneita kangasteoksia.

Osana näyttelyä nähdään dokumenttielokuva Leijonan vaatteissa (In a Lion’s Clothes), joka vie katsojan simb-leijonatanssiesitysten tunnelmiin Dakariin. Dokumentissa ääneen pääsevät nuoren sukupolven esiintyjät, jotka kertovat simb-esitysten historiasta ja merkityksistä tämän päivän Senegalissa.

Lue lisää

Lisäinfoa tapahtumasta tulossa…