Isänpäivä Lasten Etnosoi!ssa

Pääseekö kala naimisiin ja mitä se jatsi nyt olikaan? Näitä ja monia muita isoja ja pieniä kysymyksiä selvitellään konserteissa ja työpajoissa – tai vaikkapa askarrellen.
Brasilialaisen perkussionisti/säveltäjä Adriano Adewalen ja Global Music -osaston muusikoiden konserteissa suuntaamme  mielikuvitusmatkoille maailman ääriin.
Sami Kontolan, Mikko Innasen ja Viivi-Maria Saarenkylän lempeässä työpajassa saattaa selvitä jatsin syvin olemus.
Taiwanilaisessa tarinassa seikkailevat kala, karppi ja tulikärpänen. Musiikki ja tarinankerrontatyöpajaan johdattavat Ni Jui Hsin & Ayla Brinkmann.

Tapahtuman tuottavat yhdessä Maailman musiikin keskus & Malmitalo
Yhteistyössä mukana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -osasto sekä Helsinki Jazz ry

Malmitalon ravintola Lamassu on auki isänpäivänä!

Kulttuurienväliset Muumit - Näkymätön lapsi

Malmisali 14:00-14:45 ja 15:30-16:15

Kuva
LR Body Percussion Performance ©Maarit Kytöharju

Etnosoi!-festivaali ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Global Music -ohjelma ovat yhdistäneet voimansa luodakseen jännittävän ja innovatiivisen projektin, joka herättää eloon klassisen Muumi-tarinan elävän tarinankerronnan, visuaalisuuden ja musiikin avulla. Lopputuloksena on kokonaisvaltainen elämys yleisölle. Tämä ainutlaatuinen esitys keskittyy Muumi-tarinaan "Näkymätön lapsi", yhdistäen sen syvällisen sanoman taiteelliseen ilmaisuun tavalla, joka herättää mielikuvituksen ja luovuuden.

"Näkymätön lapsi" -tarina on erityisen ajankohtainen nykypäivän maailmassa. Se kertoo Ninnistä, pienestä tytöstä, joka on muuttunut näkymättömäksi tunteesta, ettei häntä ole huomattu, kuultu tai hyväksytty yhteisössä. Kun Ninni tuodaan Muumiperheen hoiviin, hän alkaa vähitellen tulla näkyväksi, kun hän kokee ystävällisyyttä, lämpöä ja hyväksyntää. Tarina on koskettava muistutus siitä, kuinka tärkeää on tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi. Ninnin matka näkymättömyydestä näkyväksi heijastaa niiden ihmisten kamppailuja, jotka tuntevat itsensä unohdetuiksi tai eristyneiksi. Tarina korostaa inhimillisen yhteyden, tunteiden ja hoitavan yhteisön merkitystä.

Monikielisessä esityksessä tarinankertojat puhuvat suomeksi sekä muilla kielillä. Esityksen osallistujat ovat luoneet alkuperäisen musiikin, joka ammentaa muusikoiden monikulttuurisista taustoista, tukien tarinan hahmoja ja täydentäen animaatiota. Visuaalinen ilme, joka on täynnä väriä ja muotoja, täydentää kerrontaa ja kuljettaa yleisön mielikuvituksen, luovuuden ja leikkisyyden maailmaan.

Tämä taiteellinen yhteistyö ei ainoastaan herätä eloon "Näkymättömän lapsen" ajattoman sanoman, vaan myös luo voimakkaan aistikokemuksen, joka muistuttaa meitä empatian, yhteisöllisyyden ja nähdyksi tulemisen tärkeydestä.

Alma Weiser - laulu
Jaakko Arola - bassoklarinetti, saxofoni
Devina Boughton - trumpetti, laulu, tarinankerronta
Kärt Tambert - viulu, laulu
Livia Schweizer - huilu, tarinankerronta
Maarika Autio - balafoni, tarinankerronta
Manuel Rosales - kitara
Yoandi Jimeno - lyömäsoittimet, tarinankerronta
Xin Tong - guzheng
Opettaja: Adriano Adewale Itauna - lyömäsoittimet

Musiikki- ja tarinankerrontatyöpaja

Tanssisali 14:30-15:15 ja 16:00-16:45

Kuva
NI JUI HSIN AYLA BRINKMANN

Tervetuloa hauskaan ja mielikuvitukselliseen musiikkityöpajaan, joka pohjautuu taiwanilaiseen lasten kansanlauluun: ⻄北雨 - Sai-Ba-Ho (suomeksi: luoteissade). Laulu kertoo tarinan seikkailusta, joka tapahtuu sadekuuron keskellä, pääosissa ovat kaksi kalaa, jotka ovat menossa naimisiin, ovela karppi-matkatoveri ja tulikärpänen, joka valaisee heidän tiensä sateen halki.

Työpajan kesto on 30–45 minuuttia, ja se on suunniteltu 3–7-vuotiaille lapsille.

NI JUI HSIN (he/him) on Taiwanista kotoisin oleva Tsugaru Shamisen -soittaja. Hän on erikoistunut perinteisiin japanilaisiin kansanlauluihin, ja hänen musiikissaan yhdistyvät saumattomasti popin ja rockin elementit. Jui on myös taitava käyttämään rytmiä, tarinankerrontaa ja tanssia lasten opetusvälineinä.

AYLA BRINKMANN (she/they) on suomalais-eteläafrikkalainen muusikko ja esiintyjä, joka opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemian Global Music -ohjelmassa. Aylan taiteellinen työ ja pedagogiikka perustuvat leikkisyyteen ja yhteyteen: taikaan, joka tapahtuu ihmisten välillä.

Jatsin riemua lapsille ja perheille

Pieni sali 14:15-15:00 ja 15:45-16:30

Kuva
Jatsin riemua

Helsinki Jazz ry järjestää 50-vuotisjuhlansa kunniaksi lapsille ja perheille suunnattun jazz-tapahtuman - ensimmäistä kertaa Helsinki Jazzin historiassa. Luvassa on seikkailu vapaan jatsin ja improvisaation maailmaan, yleisön osallistuessa musisointiin rytmeillä, äänillä ja liikkeellä, kokien improvisaation riemun. Musisointia vetää tapahtumaa varten koottu trio huippumuusikoita; myös heille tapahtuma tulee olemaan seikkailu uuteen kokemukseen.

Muusikot:
Mikko Innanen: Saksofonit ja muut soittopelit
Sami "Samigo" Kontola: Lyömäsoittimet ja muut soittopelit
Viivi Maria Saarenkylä: Harmonikka ja muut soittopelit

Esitys Lasten Etnosoi!ssa yhteistyössä Helsinki Jazz ry, Maailman musiikin keskus ja Malmitalo

 

 

Kuvaputki

Parvi 14-17

Taiteile pahviputkesta hupsu minitelkkari! Piirrä paperille parhaat jutut, hauskimmat hetket tai mukava muisto. Vietä kiva katseluhetki yhdessä ystävän tai vanhemman kanssa.

Työpajan suunnittelu ja toteutus Runoropinoita/Ulla-Maija Vanhala

Suomen Unicef esittäytyy

Aula klo 14-17

Tule tutustumaan toimintaamme. Myös tuotteita myytävänä.
unicef.fi

Lasten Etnosoi! aikataulu 2024

Klo Malmisali Pieni sali Tanssisali Parvi Aula
14:00-14:15

Kulttuurienväliset Muumit - Näkymätön lapsi

   

Askartelupaja Kuvaputki non-stop

Suomen Unicef esittäytyy
 
14:15-14:30 Jatsin riemua lapsille ja perheille  
14:30-14:45 Musiikki- ja tarinankerronta-työpaja          
14:45-15:00  
15:00-15:15    
15:15-15:30      
15:30-15:45

Kulttuurienväliset Muumit - Näkymätön lapsi

   
15:45-16:00 Jatsin riemua lapsille ja perheille  
16:00-16:15 Musiikki- ja tarinankerronta-työpaja
16:15-16:30  
16:30-16:45    
16:45-17:00      

 

Kuva
Moomin