Etnosoi! 2018

Etnosoi! 3.–12.11.2018
 

Etnosoi! tuo väriä Helsingin kulttuurisyksyyn jo 31. kerran, tänä vuonna konsertteja järjestetään ympäri Helsinkiä 3.–12.11., mm. Korjaamolla, Malmitalossa ja Vuotalossa. Reilun viikon aikana yleisö saa nauttia niin ensiesityksistä, ainutlaatuisista kohtaamisista kuin pitkän uran juhlinnasta, perinteistä isänpäivän lastentapahtumaa unohtamatta

Lue lisää

Isänpäivänä Lasten Etnosoi! kutsuu jälleen kaikki lapset ja aikuiset nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta Malmitalossa.

Tapahtuman tarkka aikataulu nyt julkaistu!

Lue lisää

Flamencoa ja joikua pohjoisesta

Etnosoi!ssa koetaan joikun ja harmonikan kohtaaminen sekä julkaistaan ensimmäinen suomalaisen flamencolaulajan tekemä soololevy

Flamencolaulaja Anna Murtolan Fuego Por Dentro (”sisäinen tuli, tulta sisällä”) on ensimmäinen suomalaiselta flamencolaulajalta ilmestynyt soololevy. Albumi myös uudistaa flamencotraditiota.
– Suomalaisena flamencolaulajana koen tärkeäksi ammentaa musiikkiini omista lähtökohdistani. Minun juureni ovat pohjoisessa, mutta ne ovat vuosien mittaan juurtuneet flamencoon. Se ei kuitenkaan ole ainoa musiikin laji joka minussa resonoi ja omassa taiteessani haluan tuoda sen myös esille, Murtola kertoo.

Ääniä pohjoisesta -illan aloittaa VILDÁ, jonka musiikki on uniikki yhdistelmä vahvoja joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Upeaäänisen Hildá Länsmanin joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat ainutlaatuisen äänimaailman, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen. 

Lue lisää