Etnosoi! 2018

Etnosoi! 3.–12.11.2018
 

Flamencoa ja joikua pohjoisesta

Etnosoi!ssa koetaan joikun ja harmonikan kohtaaminen sekä julkaistaan ensimmäinen suomalaisen flamencolaulajan tekemä soololevy

Flamencolaulaja Anna Murtolan Fuego Por Dentro (”sisäinen tuli, tulta sisällä”) on ensimmäinen suomalaiselta flamencolaulajalta ilmestynyt soololevy. Albumi myös uudistaa flamencotraditiota.
– Suomalaisena flamencolaulajana koen tärkeäksi ammentaa musiikkiini omista lähtökohdistani. Minun juureni ovat pohjoisessa, mutta ne ovat vuosien mittaan juurtuneet flamencoon. Se ei kuitenkaan ole ainoa musiikin laji joka minussa resonoi ja omassa taiteessani haluan tuoda sen myös esille, Murtola kertoo.

Ääniä pohjoisesta -illan aloittaa VILDÁ, jonka musiikki on uniikki yhdistelmä vahvoja joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Upeaäänisen Hildá Länsmanin joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat ainutlaatuisen äänimaailman, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen. 

Lue lisää

Etnosoi!-festivaalilla kuullaan maanantaina 5.11. jotain aivan uutta, kun Savoy-teatterin lavan valtaa ensikonserttinsa antava Mustalaismusiikin orkesteri eli Mumo. Upouusi kokoonpano vie kuulijat matkalle erilaisten mustalaismusiikin maisemien halki, perinteisistä suomalaisista kaaleenlauluista eurooppalaisvaikutteiseen mustalaismusiikkiin ja gospeliin, kansainvälistä väriä ja tanssia unohtamatta.

Lue lisää

Osa Etnosoi!n oheisohjelmistossa toteutetaan yhteistyössä Pasilan kirjaston kanssa, joka juhlii samalla Kirjasto 10:n musiikkiaineiston siirtymistä Pasilaan. Konserttiohjelmaa on täydennetty pyhäinpäivän Valoa kohti -päiväkonsertilla, jossa kuullaan kansanmuusikko Päivi Hirvosen (kuvassa) soolokonsertti. Pyhäinpäivän erikoisvieraana konsertissa esiintyy myös Rane Diallo, Senegalin tunnetuimpia muusikkoja ja Suomessa tuttu mm. Galaxy-yhtyeestä.

Etnosoi!-tunnelmiin virittäydytään jo lokakuun alussa, jolloin Ilon ja surun klubilla nähdään itkuvirsien ja standup-komiikkaan kohtaaminen. Klubilla esiintyvät itkuvirsiin erikoistunut kansanmuusikko Emmi Kuittinen sekä mm. Kummelin uudesta Kontio & Parmas -sarjasta tuttu Miska Kajanus.

Lue lisää