Etnosoi! 2018

Etnosoi! 3.–12.11.2018
 

Etnosoi!-festivaalille Dizu Plaatjiesin vierailu on pitkäaikainen haave, joka käy vihdoin toteen. Karismaattinen Plaatjies tarjoilee Ibuyambo-yhtyeensä kanssa soittoa, laulua ja tanssia eteläisen Afrikan rikkaista perinteistä ammentaen. “Kun vanhat ihmiset kuolevat, kaikki heidän tietonsa musiikista menneisyydessä katoavat myös. Suurin osa meistä [afrikkalaisista] kasvaa tietämättä paljonkaan Afrikan soittimista ja melodioista. Afrikan uuteen alkuun kuuluu vanhan Afrikan musiikin tallentaminen”, Plaatjies kertoo Mail & Guardianin haastattelussa.
Korjaamolla 6.11.! 

Lue lisää

Yhdysvaltalainen muusikko ​Leyla McCalla​ lienee monille tuttu Carolina Chocolate Drops -yhtyeestä, joka vieraili Helsingin juhlaviikoilla 2013 (“parhaita koskaan näkemiäni keikkoja”, hehkutti Mari Koppinen silloin Helsingin Sanomissa).         

Leyla McCalla ei myöskään pelkää ottaa kantaa vaikeisiinkaan aiheisiin kuten rotusortoon tai amerikkalaisuuteen - kreolikielellä laulaminen ja haitilaisten juurien esilletuominen on myös kannanotto siitä, mitä kaikkea amerikkalaisuuteen mahtuu. “Jos meillä on poliittinen johtaja joka kehottaa rakentamaan muurin, aloittakaamme sitten Alaskasta, koska jos katsomme historiaa ja mietimme mikä on kenenkin, mikään ei ole meidän ensinnäkään”, hän toteaa fRoots-lehden haastattelussa.

Lue lisää

PRE-Etnosoi! tarjoaa mahdollisuuden virittäytyä festivaalitunnelmiin jo elokuussa Etno-Espa-festivaalin kanssa Espan lavalla: Ahoo Band & Friends esiintyy 9.8. klo 16.

Lue lisää