Merlyn Driver (uk)

Merlyn Driver on muusikko, kirjoittaja, luova tuottaja ja intohimoinen luontoharrastaja, joka keskittyy työssään musiikin ja ympäristön välisiin suhteisiin.

Merlyn valmistui etnomusiikkitieteen maisteriksi Lontoon yliopiston Afrikkaan, Aasiaan ja Lähi-Itään erikoistuneesta collegesta (SOAS - University of London) vuonna 2016 ja työskenteli sen jälkeen kolme vuotta SOAS-konserttisarjan organisaattorina. Sittemmin hän ryhtyi johtamaan Making Tracks -vaihto-ohjelmaa. Hän on luonut kiertävästä konserttisarjasta ympäristöaiheisen musiikkivaihdon, joka kokoaa yhteen nousevia kykyjä niin Britanniasta kuin muualta maailmasta esittämään monimuotoista musiikkia, solmimaan uusia yhteistyökuvioita ja etsimään strategioita musiikkiin pohjaavaan ympäristötyöhön.

Merlynin kiinteä luontosuhde on perua hänen lapsuudestaan. Muusikko syntyi Orkneysaarilla Pohjois-Skotlannissa ja kasvoi pientilalla ilman sähköä. Hän vietti suuren osan ajastaan ulkona luonnossa ja meni paikalliseen kouluun vasta teini-ikäisenä.

Rakkaus luontoon heijastuu kaikessa Merlynin työssä – mukaan lukien hänen oma musiikkinsa, jota on esitetty muun muassa kanavilla BBC Radio 2, BBC Radio 3 ja BBC 6 Music. Hänen tuorein projektinsa on uraauurtava, monen taiteilijan yhteistyönä syntynyt albumi. Se kattaa hiljattain tilattua musiikkia ja äänimaisemia, joiden inspiraation lähteenä toimii Britannian ikonisimpiin ja uhanalaisimpiin lintuihin kuuluva kuovi. Projekti perustuu Merlynin muistoihin kuovien huudoista simmerdimin aikaan. Termi merkitsee läpi yön häilyvää hämärää Shetlannin ja Orkneysaarilla juhannuksen seutuvilla. Simmerdim: Curlew Sounds julkaistiin yhteistyössä RSPB-lintujensuojelujärjestön kanssa vuonna 2022 ja se sai laajaa ylistystä muun muassa The Guardianin ja Mojo Magazinen kriitikoilta.

Merlyn toimii Songlines Magazine –lehden vakituisena avustajana ja on juontanut Nest Collective Hour -ohjelmaa lontoolaiselle Resonance FM -radioasemalle.

Merlyn Driverin keikan kesto 40 min. Ilta kalliosalissa jatkuu Heiskanen Bayatz Baharatin konsertilla, joka alkaa klo 20.